My F.r.i.e.n.d.s

Sabtu, 12 Mac 2011

Breastpump yang paling best N terbaik...!



Ini ialah set breastpump kesayangan aku. Bg aku ini ialah breastpump yg paling terbaik, mudah, cepat, senang,praktikal dan yg sewaktu dgnnya. Bg aku,hanya pam inilah yg paling ok utk org2 biasa macam aku nih. Kira mampulah nak membelinya. Takla terlalu mahal berbanding breastpump lain..

Sebab aku pernah guna yg manual. Aku pam sebelah2,one by one. Tapi, bila dah ada spectra 3,kini tidak lagi! Cewah..cam iklan la plak..Kita leh pam kedua2 breast kita secara serentak. Jimat masa. Pastu, paling best suction dia adjustable. Kita leh adjust suction tu ikut keselesaan kita. Sebab stp ibu, lain2 keperluan suction dia. Dahla suction dia pun lembut je, ibarat baby yg sedang menghisap susu. Klu tak caya cubalah. Rasanya,klu guna pam ni,susu lebih byk sikit, sebab kita lebih relaks. Bila relaks,jiwa tenang,lgla menyumbang kpd banyak susu kan. Klu guna manual, tangan agak lenguh skit..Spectra 3 ni,kdg2 sambil2 pam tu, aku siap leh belek2 majalah lg..Best kan..Santai betul..:)

**ni berapa agak2nya supplier nak byr aku nih..gila2 aku promote da ni..hehe..;)

12 ulasan:

soclose2213 berkata...

salam..
selalu tgk spectra ni ada satu pumping aje..mmng include 2 pumping ker? sedang mencari double breast pump yg sesuai..pki manual penat *lol*

soclose2213 berkata...

salam..
selalu tgk spectra ni ada satu pumping aje..mmng include 2 pumping ker? sedang mencari double breast pump yg sesuai..pki manual penat *lol*

zahirah zainal berkata...

soclose2213~ Wslm...penat ek guna manual?...sy pun..hehe... ;)

Pam spectra 3 ni, kalau beli pam saja, biasanya, memang satu corong je yang ada. Tapi, pam ni, memang boleh buat double pumping. Biasanya, corong yg satu lagi, dijual berasingan. Dalam harga RM70. Tapi, sekarang tengah sale, N ada gak package yg kasi sekali. So, kena pandai2 survey. Sy cadangkan, cuba tengok website onebabyworld.com. Sy suka website tu, sebab antara barang yg murah, berbanding tempat2 lain.

Happy pumping N breastfeeding... ! ;)

Najhan79 berkata...

kalau nak dapatkan breast pump Spectra 3 dengan lebih murah try tengok kat
http://e-mumshop.blogspot.com/
seronok tgk b/f accessories kat situ..

su_elly83 berkata...

brp rege ye? mn nk dpt?

zahirah zainal berkata...

su_elly83~salam...
maaf su, lambat respon...
Harga pasaran breastpump ni ialah RM388.

Nanti, cuba su google, set mana yg su boleh dapat tawaran harga yg menarik. OK!...

Selamat menyusu su...Atia doa, semoga berjaya hingga 2 tahun...

Oppss...sebelum tu nak ucap, selamat bersalin...hehe..:)

RoseLangkawi berkata...

salam
anak dah 2, expecting the 3rd one. tergerak nak guna electric breast pump. dulu guna manual je...spectra 3..menarik,jika ada info juga offer bagitau ye =)

Noorly A Puad berkata...

Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

aishah berkata...

dimana utk mendapatkan spare part spectra 3

Liyana berkata...

salam,
nak tanyela pump spectra 3 ni masa tgh pump xpyh pegang ke? sbb siap leh baca majalah lagi. hehe..sebab nk beli pump yg double. tu yg nak tau sbb ingat nk perah kt opis. kalo xyah pegang lg senang.

Hanie berkata...

anak pertama pakai pureen, elok lagi pump tu tapi sakit la cik b, ni anak kedua nak try yg lain.. info yg sangat berguna.. thankss yer :)

Tanpa Nama berkata...

Bg yg baru dgn spectra3,
Masa pam tu kita duduk (senang klu lunjur kaki @ yg rasa selesa) pastu botol tu kita sarung pada cik B dan letak botol tu atas peha. So xyah pegang. Sy pun smbil pam surf internet baca blog.. Haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...