My F.r.i.e.n.d.s

Rabu, 27 Julai 2011

Ya Allah sakitnya!!!..Liang susu tersumbat!!!....

Salam,
Arini merupakan hari ke 3, liang susu saya tersumbat. Rasa sakit yang amat. Teramat2 sangat!!! Sampai kadang2 rasa pening nak muntah2 pun ada. Macam nak demam...N semua jadi serba tak kena. Keadaan bertambah buruk, pam susu yg rosak masih belum di repair. Tapi, semalam cuba dapatkan nasihat dari pegawai berkenaan tentang masalah ni, dia kata, better perah guna tangan.

Tapi, masalahnya sekarang, bukan bengkak keras macam batu tu (bengkak ketul2 sekeliling breast). Tapi, yg ni bengkak disertai dengan liang susu tersumbat habis (nipple pun macam nak meregang kulit dia seolah2 nak melukakan diri). Yg keluar susu hanya satu lubang saja. Bayangkan siksa sakitnya. HAnya yg pernah mengalaminya saja yg tahu.... Ya Allah...tolonglah hambamu ini, yg sedang sakit yg amat... Saya perlukan bantuan kecemasan....TOLONG!!!!....

Masalahnya sekarang, selama ni, kalau bengkak, masih boleh diselamatkan lagi, at least perah sikit2 dia keluar juga...Yang ni, susu tak boleh keluar, diorg berkumpul kat hujung nipple je...Mbuatkan nipple bertambah bengkak...n bengkak tu terasa bergumpal2 sampai ke belakang...Sakitnya...

Tolong...tolong...tolong...KECEMASAN...!!!

9 ulasan:

Shaza Shamsuddin berkata...

Atiyah, kat lubang susu tuh ada benda putih dak? kalau ada, tuh susu, dah terlindung dgn satu lapisan kulit lutsinar yg sgt nipis. akak penah kena dan sgt sakit. akak guna jarum tajam yg dah disterilize (rendam dlm air panas), pehtu akak cucuk sket, sekadar nak buang kulit nipis tu. susu pun keluar, dan bila pump memancut. dan kendiannya legaaaa..

Tanpa Nama berkata...

try baca link ni..moga dpt membantu
http://bidanbersalin.blogspot.com/2010/07/masalah-penyusuan.html

zahirah zainal berkata...

shaza~ salam kak...
huhu... :( (mood nangis)
kak, tak de bintik putih tu pun...Cuma ada urat bergumpal kat dalam breast ni...Makin menyusu makin sakit...N tergetap2 gigi tahan kesakitan yg amat...

zahirah zainal berkata...

no name~ thanks...dah try tak boleh gak...:(

Tanpa Nama berkata...

sis nk tnya la.. Dlu sis kna ssu tsmbt nie brpa lma ea dan apa ubt nye..

atiqah berkata...

sis sye pn skrg jd mcm akak. serius sakit sgt. mcm mn ye akak hndle dlu.. sye dh 2 minggu mcm ni

Tanpa Nama berkata...

Salam... tnye APA solution lps kjadian Di atas sbb Sy pon sedang mengalaminya... tq

Faizah Zakaria berkata...

Mlm td sy kene mcm yg shaza shamsudin bgtau...sy cucuk ngn jarum jgk...tp xsterile...ayoyo...susu pom kuar pekat ikut lubang tu...betol ke? Sy takot itu nanah...

Tanpa Nama berkata...

Mudah je. Dulu saya minta suami hisap. 3, 4 kali nyonyot kat puting trus memancut2 keluar yg tersumbat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...