My F.r.i.e.n.d.s

Selasa, 29 September 2015

Susu melimpah walau badan letih lesu!

Bismillahirrahmanirrahim

Salam sayang to all pretty breastfeeding mummy :)

Lama tak bersiaran di sini. (Jika saya tiada mohon jenguk di page saya ya atau boleh juga ADD friend FB saya. Saya rajin update di sana juga. :)

Didoakan semoga kalian semua sentiasa di dalam rahmat Allah SWT serta perjalanan penyusuan mudah hendaknya.

Bermulalah kisah kehidupan baru saya setelah melahirkan anak keempat dengan pembantu rumah yang berhenti kerja serta saya juga memutuskan untuk berhenti kerja demi menjaga keempat-empat anak dengan kudrat sendiri.

Wahhh bukan mudah rupanya. Selama ini kita bekerja, terutama saya yang ada maid semua telah disiapkan dan makanan pun telah terhidang. Oh, indahnya hidup saya selama ini.

Begitu juga sebelum ada maid, ketika anak dua semasa masih berkhidmat di Kementerian Kesihatan Malaysia. Anak hantar ke pengasuh, balik kerja sambung lakukan tugasan rumah demi meneruskan hari berikutnya. Memang penat, tetapiiiiiiiiiiii rupanya tidak sepenat 24 jam berada di rumah sambil BEKERJA dari rumah.

Bukan setakat tangan ja nak buat kerja. Ibaratnya kaki dua-dua ni pun nak buat kerja juga jika bolehla.

Anak empat yang masih usia 6, 4, 2 dan terkini 5 bulan memang membuatkan saya TERPAKSA bertukar menjadi PESILAT hebat.

Apalah sangat usia anak 6, 4 dan 2 tahun ini kita nak mereka duduk diam dan tidak melakukan riuh rendah, menumpahkan air serta makan sambil berlari. Malah bergaduh berhari-hari. Mainnya yang suka-suka cuma 5-15 minit. Selebihnya aktiviti sakat-menyakat dan bergaduh, berebut semua. Baby yang kecik memang payah sangat nak dapat tidur yang kualiti. Nak kata terperanjat, memang banyak2 kalilah. Walaupun dimasukkan di dalam buai.

3 anak lelaki yang sihat aktif memang sangatlah melasak. Sekejap sahaja terlepas pandang, habis buku kertas semua digunting dan mainan dibaling-baling. Itu baru kisah anak-anak sahaja. Belum lagi aktiviti mengemas rumah, memasak dan melayan pelanggan secara online. Dan tak termasuk juga sesi update sosial media untuk jualan online.

Sejak itu, tumit kaki saya mudah pecah dan semakin tebal berkematu kulitnya. Kuku tangan juga rapuh dan jari kering tebal. (Sebab kerap mengelap meja dan lantai mungkin). Dan hari-hari yang dilalui semakin memenatkan dan membuatkan saya lelah.

Sehinggalah saya bertemu dengan QASEH. Asalnya saya tercari-cari 'side income' untuk cover semula pendapatan saya yang lalu kerana kebetulan ada seorang rakan FB offer untuk jadi agen dropship (tanpa modal). Setelah sertai dropship QASEH, saya cuba promosikan setiap produknya langsung tiada jualan. Mungkin cara saya terangkan betul-betul ke arah menjual dan saya sendiri tak pernah cuba makan QASEH ni.

Demi nak pastikan apa yang saya tawarkan memang tepat dan terbaik, maka saya mula mencuba makan GOJES. Dari situ saya nampak banyak perubahan positif yang berlaku!

LDR (Let Down Reflex) lebih cepat hadir, kulit semakin anjal dan lembab. Kuku saya semakin teguh dan kulit saya semakin lembut serta tumit yang keras tebal tu dah GONE! Alhamdulillah...

Lepas tu saya tambah lagi makan ADINDA bersama dengan GOJES, stamina saya bertambah baik dan body saya 'reshape semula' kepada yang lebih menawan! Bila kita cergas, ceria n happy, pastinya susu semakin banyak. Dan sampai sekarang dok rumah pun masih terpaksa pam keluar susu sebab penuh sangat.

Memang saya sebelum ini tak ambil pun mana-mana supplemen. Saya hanya amalkan makanan berkhasiat sahaja. Untuk setiap sesi makan WAJIB ada buah sebelum makan berat tidak kiralah buah KURMA, DELIMA, EPAL atau OREN. Sebiji tu saya seorang yang makan.

Tetapi sejak anak dah masuk 4 ni. Semua tu saya dah tak mampu lakukan lagi. Sebiji buah terpaksa dikongsi berempat (anak-anak dan suami). Jadi saya mungkin dapat bakinya seulas atau dua ulas sahaja.

Tetapi dengan ADINDA dan GOJES khasiat buah KURMA, DELIMA, MADU, CERI, ARGAN dan banyak lagi bahan hebat di dalamnya semua telah disatukan sekali untuk sesudu.

Mudahkan mommies?

Oleh itu, mudahkanlah aktiviti pemakanan kita. Mana-mana yang nak cuba try set GOJES dan ADINDA boleh sms/ WhatsApp talian 011-353 99 629. InsyaAllah saya akan guide cara makan yang betul, tips penyusuan dan cara nak dapatkan berat ideal!

Alhamdulillah setakat ni ramai sahabat FB dah mencuba.

Semoga dengan izin Allah kita semua kekal kelihatan muda remaja walaupun anak dah sebelas! Amin...

Salam sayang,
atia
Menyusu itu indah



6 ulasan:

Raihanah Ahmad berkata...

best kan kalau susu banyak.

Shayna Sapri berkata...

Blh explain kelebihan produk kasih

Shayna Sapri berkata...

Blh explain kelebihan produk kasih

paan.wahid berkata...

Puan, boleh tahu mcmne nak dptkn consultation?

paan.wahid berkata...

Puan, boleh tahu mcmne nak dptkn consultation?

cetot berkata...

Bestnye penat2 pon susu still banyak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...